onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
53 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Teokratik monarşi, içinde hem teokrasiyi hem de monarşiyi barındıran bir yönetim biçimidir. Teokrasi, siyasi iktidarın, Tanrı’nın temsilcileri olduklarına inanılan din adamlarının elinde bulunduğu toplumsal, siyasi düzen, din erki anlamına gelir. Monarşi ise, çoğu zaman seçim yapılmadan bir kişinin devletin başına geçtiği ve yönettiği bir yönetim biçimidir. Teokratik monarşide, devlet başkanı hem tanrının vekili hem de tek egemen otorite olarak kabul edilir. Devlet yönetimi, din kurallarına uygun olarak yürütülür.

Teokratik monarşi, tarihte pek çok devlet tarafından uygulanmıştır. Örneğin, Antik Mısır’da firavunlar, tanrının yeryüzündeki temsilcileri olarak görülüyor ve ülkeyi teokratik bir monarşiyle yönetiyorlardı. Orta Çağ’da Avrupa’da Katolik Kilisesi, kralların tanrının vekilleri olduğunu iddia ediyor ve onlara siyasi ve dini destek veriyordu. Günümüzde ise Suudi Arabistan, Vatikan, İran gibi ülkeler teokratik monarşiyle yönetilmektedir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...