onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
85 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Abdest almanın birçok faydası bulunmaktadır. İşte bazıları:

  1. Mikropları Yok Eder: Abdest, vücudun mikroplarla en fazla temasta bulunan bölgelerin temizlenmesine olanak sağlar.
  2. Dolaşım Sistemini Düzenler: Abdestin aynı zamanda kan dolaşımına, lenf dolaşımına ve sinir sistemine olumlu etkileri bulunmaktadır.
  3. Damarlara Fayda Sağlar: Abdest alınan suyun ısısı bile bir fayda abidesidir, eğer su sıcaksa damarlar genişler, soğuk ise damarlar daralır bu da damarlara esneklik kazandırır.
  4. Dokulardaki Sorunları Giderir: Abdest ısı farkı sebebiyle dokularda meydana gelen dolaşım yavaşlığını ortadan kaldırır ve damar sertliğine karşı bir önlem oluşturur.
  5. Statik Elektriği Vücuttan Atar: Abdest ile statik elektrik yok olur özellikle teyemmüm ile yapılan abdest ile statik elekrik vücuttan atılır.
  6. Solunum Yoluna Fayda Sağlar: Abdest bu yığınları atar.
  7. Cilde Parlaklık ve Güzellik Verir: Devamlı abdest alanların yüzünde yaşları ilerlese bile bir güzellik oluşur.

Ayrıca, yatarken abdest almanın da maddi ve manevi faydaları vardır. Örneğin, uyanıkken öldüğü gibi uyurken de ölebiliriz. Mü’minin silahı olan abdest almak, ölmesi halinde iman ve İslam silahını kuşanmış olarak Hakk’a yürümek anlamına gelir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...