onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
107 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Salavat dualarında genellikle Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (s.a.s.) saygı, sevgi ve selam ifade edilir. Ayrıca, Yüce Allah’a (c.c.) vermiş olduğu nimetlere şükranlar sunulur. Salavat, destek olmak anlamına gelir.

Salavatın anlamı, Allah’ın salat etmesi rahmet, meleklerinki dua, müminlerinki ise Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) şefaatini istemektir. “Allahümme salli ala Muhammed ve ala ali Muhammed” şeklinde getirilen salavat, Peygamber Efendimiz’in ismi anılınca “Aleyhisselam” veya “aleyhissaltu vesselam” ya da “sallallahu aleyhi ve sellem” demekle de dua edilmiş olunur.

Kur’an-ı Kerim’de, “Allah ve melekleri şüphesiz Peygambere salat ediyorlar. (O halde) Ey iman edenler, siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” (el-Ahzab, 33/56) buyrulmaktadır. Bu ayetin emri gereği olarak ömürde bir defa salavat getirmek farz, sonraları her ilk duyuşta vacip, aynı yerde tekrarlanmalarda ise sünnet olduğu ifade edilmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...