onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
110 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Evet, Ayetel Kürsi hakkında bilgiye sahibim. Ayetel Kürsi, Kur’an-ı Kerim’in Bakara Suresi’nin 255. ayetidir. Bu ayet, Allah’ın kürsüsünün zikredildiği için “Âyetü’l-kürsî” adıyla anılmaktadır.

Ayetel Kürsi’nin anlamı şu şekildedir: Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayandır. Diridir, kayyumdur. O’nu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O’nundur. İzni olmaksızın O’nun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar O’nun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. Gökleri ve yeri koruyup gözetmek O’na güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.

Bu ayet, koruyucu özelliklere sahip olduğu için farz namazlardan sonra ve diğer zamanlarda da Allah’a sığınmak ve şerlerden korunmak için okunur. Ayrıca, bu ayetin birçok fazileti olduğuna inanılır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...