onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
62 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bizans’ın 200.000 kişilik farklı ideallere hizmet eden ordusuna karşı Selçuklu ordusu aynı ideale hizmet eden 50.000 kişiden ibaretti. Bizans ordusu içerisinde yer alan Türkmenler ve Türklerden oluşan Avrupa Türkleri örneğin Peçenekler Alparslan’ın tarafına geçmiştir. Böylece iman dolu Selçuklu ordusu daha az sayıda olmasına rağmen savaşı kazanmıştır.

Pasinler Savaşı olarak da bilinen Pasinler Zaferi, 1048 yılında Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasında gerçekleşmiştir. Selçuklu Devleti’nin kurucusu Tuğrul Bey’in yeğeni Alparslan’ın komutasındaki Selçuklu ordusu, Bizans ordusunu mağlup etmiştir. Bizans ordusunun sayı üstünlüğüne rağmen Selçuklu ordusu karşısında bozguna uğramasının nedenleri arasında Bizans ordusunun ağır zırhları ve savaş arabalarıyla hareket etmesi, Selçuklu ordusunun ise hafif süvari birlikleriyle hareket etmesi yer almaktadır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...