onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
58 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Atasözünün anlamı:

“Ecel geldi cihana, baş ağrısı bahane” atasözü, ölümün kaçınılmaz olduğunu ve genellikle ölüm için gösterilen nedenlerin aslında gerçek neden olmadığını ifade eder. Bu atasözü, insanların ölümü genellikle bir nedene bağlamaya çalışsalar da, asıl mesele kişinin yaşam süresinin dolmuş olmasıdır. Yani, ölüm zamanı geldiğinde, farklı sebepler öne sürülse de, ölümün kaçınılmaz olduğunu belirtir. Atasözü, insanların çoğu zaman hayatlarının değerini anlamadan, önemsiz sorunlarla uğraşarak zamanlarını boşa harcadıklarını da vurgular.

Atasözü nedir?

Uzun deneme ve gözlemlere dayanılarak söylenmiş ve halka mal olmuş, öğüt verici nitelikte sözlere atasözü denir. 

Atasözleri, anlam özellikleri açısından üç bölümde ele alınır:

  1. Gerçek Anlamlı Atasözleri: Tüm sözcüklerin gerçek anlamında kullanıldığı sözlerdir, mecazlı bir ifadeye yer verilmez. Çok konuşan çok yanılır. İnsanın canı acıyan yerindedir
  2. Mecaz Anlamlı Atasözleri: Sözcüklerden en az birinin gerçek anlamı dışında kullanıldığı sözlerdir. Acı patlıcanı kırağı çalmaz. Rüzgar eken fırtına biçer (Rüzgar ve fırtına mecaz anlam taşımaktadır.)
  3. Hem Gerçek hem Mecaz Anlamlı Atasözleri: İki anlama da gelebilecek şekilde kullanılan sözlerdir. Hamama giren terler. Mal canın yongasıdır. Ağaç yaş iken eğilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...