onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
33 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Jeotermal enerji, yerin içindeki ısıyı kullanarak elektrik veya ısı üretmek için kullanılan bir yenilenebilir enerji kaynağıdır. Jeotermal enerji, çevre dostu, ekonomik ve güvenilir bir enerji seçeneğidir. Türkiye, jeotermal enerji potansiyeli ve kullanımı açısından Avrupa’nın lideri ve dünyanın dördüncü ülkesidir.

Türkiye’de jeotermal enerji, birçok alanda kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Elektrik üretimi: Türkiye’de jeotermal enerji ile elektrik üreten 66 santral bulunmaktadır. Bu santrallerin toplam kurulu gücü 1.5 GW’dir. Jeotermal enerji, Türkiye’nin elektrik tüketiminin yaklaşık %2’sini karşılamaktadır. Jeotermal enerji ile elektrik üreten iller arasında Aydın, Denizli, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Ankara, Yalova, İzmir, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Konya bulunmaktadır.
  • Isıtma: Türkiye’de jeotermal enerji ile ısıtılan yaklaşık 13 milyon konut ve 400 bin dönüm sera bulunmaktadır. Jeotermal enerji ile ısıtma uygulamaları, hem çevre hem de ekonomi açısından avantajlıdır. Jeotermal enerji ile ısıtılan iller arasında İzmir, Kırşehir, Afyonkarahisar, Bolu, Rize, Hatay, Sivas, Samsun, Ankara, Kayseri, Konya, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Uşak, Denizli, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman bulunmaktadır.
  • Termal ve sağlık turizmi: Türkiye’de jeotermal enerji ile çalışan 1.5 milyon yatak kapasiteli kaplıca ve termal tesis bulunmaktadır. Jeotermal suyun mineral içeriği ve sıcaklığı, birçok sağlık sorununa iyi gelmektedir. Örneğin, romatizma, cilt hastalıkları, sindirim sistemi rahatsızlıkları, stres, yorgunluk gibi. Jeotermal su ile hizmet veren iller arasında Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Sivas, Yalova, Aksaray, Amasya, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Zonguldak bulunmaktadır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...