onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
97 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Develer, çöl sıcaklarında uzun süre susuz yaşayabilecek şekilde yaratılmışlardır. 10 dakikada 130 litre su içebilen develer, günler süren yolculuklarında ihtiyaçları olan sıvıyı midelerinde depolayabilirler.

  • Develerin susuzluğa karşı bu denli dayanıklı olmasının sebebi hörgüçleriyle beraber alyuvarlarının şeklidir. Develerin alyuvarları insanlarınki gibi yuvarlak değil eliptik bir şekle sahiptir. Bu durum suyu vücutta uzun süre korumalarını sağlar ve su kaybına toleranslarını artırır.
  • Develerin vücudunda bulunan hörgüçler uzun süre susuz yaşamalarına olanak sağlayan unsurdur. Hörgüçlerde depolanan yağ, su kaybını önleyen bir diğer etken ise kürkleri ve derilerinin yapısıdır. Bu durum terlemelerini dolayısıyla su kaybını azaltır. Aynı zamanda vücut sıcaklıklarını devamlı değiştirebiliyor olmaları da su kaybını engelleyen faktörlerden biridir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...