onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
63 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Konum, bir yerin dünya üzerindeki yerini belirlemek için kullanılan bir terimdir. Konum, iki şekilde belirlenebilir: mutlak konum ve göreceli konum.

Mutlak konum, bir yerin enlem ve boylam dereceleriyle ifade edilen kesin konumudur. Enlem, bir yerin Ekvator çizgisine olan açısal uzaklığıdır. Boylam ise, bir yerin Greenwich (Başlangıç) Meridyenine olan açısal uzaklığıdır. Enlem ve boylam değerleri, bir yerin dünya üzerindeki tek ve sabit konumunu gösterir. Örneğin, Ankara’nın mutlak konumu 39° 55’ Kuzey enlemi ve 32° 52’ Doğu boylamıdır.

Göreceli konum, bir yerin başka yerlere olan uzaklığı, yönü veya ilişkisiyle ifade edilen yaklaşık konumudur. Göreceli konum, bir yerin coğrafi özelliklerini, ulaşım imkanlarını, ekonomik ilişkilerini ve siyasi durumunu etkiler. Göreceli konum, zamanla değişebilir. Örneğin, İstanbul’un göreceli konumu Avrupa ile Asya arasında bir köprü olması, Boğazların önemli bir ticaret yolu olması ve tarihi ve kültürel değerleriyle bir dünya kenti olmasıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...