onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
66 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Çeltik, pirinç bitkisinin (Oryza sativa) yetiştirilen ve tüketilen tahıl ürünüdür. Çeltik, dünyada en çok üretilen ve tüketilen tahıllardan biridir. Çeltik, özellikle Asya, Afrika ve Latin Amerika’da milyonlarca insanın temel gıda maddesidir. Çeltik, besin değeri yüksek, sindirimi kolay ve lezzetli bir tahıldır. Çeltik, çeşitli yemeklerde, tatlılarda, salatalarda ve pilavlarda kullanılır .

Çeltik, ılıman ve tropikal bölgelerde yetişebilen bir bitkidir. Çeltik, suya ihtiyaç duyan bir bitki olduğu için genellikle sulak alanlarda veya su basan tarlalarda ekilir. Çeltik, tohumlarından elde edilen bir üründür. Tohumlar, olgunlaştıktan sonra hasat edilir ve kabuklarından ayrılır. Kabuklarından ayrılan çeltiğe pirinç denir. Pirinç, beyaz veya kahverengi olabilir. Beyaz pirinç, kepeği de alınmış olan pirinçtir. Kahverengi pirinç ise kepeği alınmamış olan pirinçtir .

Çeltik, insan sağlığı için faydalı bir gıdadır. Çeltik, karbonhidrat, protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengindir. Çeltik, enerji verir, bağışıklığı güçlendirir, sindirim sistemini düzenler, kan şekerini dengeler ve kalp sağlığını korur. Çeltik aynı zamanda glutensiz bir gıdadır. Bu nedenle gluten intoleransı olan kişiler için uygun bir gıdadır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...