onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
21 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde tarafından 27 248 811

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Teheccüt namazı, yatsı namazından sonra, daha uyumadan veya bir miktar uyuduktan sonra kılınan nafile bir namazdır. Bu namaza “gece namazı” da denir. Teheccüt namazı, Rasul-i Ekrem -sallallahü aleyhi ve sellem- Efendimize vacip yani farz hükmündeydi. Ancak ümmeti için sünnet-i müekkededir. İki rekâttan on iki rekâta kadar kılınabilir. İki rekâtta bir selam verilmesi daha faziletlidir. Daha fazla kılmak isteyenler ise tercihlerine göre hareket edebilirler.

Teheccüt namazına başlarken “Niyet ettim Allah rızası için Teheccüt namazı kılmaya” şeklinde niyet edilir. Namazın kılınışı şu şekildedir:

  1. İki rekât ile sekiz rekât arasında çiftli sayılarda kılınması tavsiye edilir. İsteyen daha fazla da kılabilir.
  2. İki rekâtta bir selam vermek daha faziletli olmakla birlikte, dört rekâtta bir de selam verilebilir.
  3. İki rekâttan fazla kılındığında arada konuşma, yeme içme gibi namaza aykırı davranışlarda bulunulmamışsa, tekrar niyet etmek gerekmez.
  4. Dört rekât olarak kılındığında, ikinci rekât sonunda teşehhüd için oturulduğunda "tahiyyat"tan sonra “Allahumme salli” ve “Allahumme barik” okunur.
  5. Üçüncü rekât için ayağa kalkındığında önce “Sübhaneke” okunur, Euzu besmele çekilir ve Fatiha suresi okunur.

Teheccüt namazı, gece ibadeti olarak Allah’a yakınlık sağlar, bedeni hastalıklardan korur ve günahlardan uzaklaştırır. Rasulullah -sallallâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz gece namazını hiç terk etmezdi ve bu namazı sıkça kılardı. Gece namazının fazileti büyüktür ve sabah namazından önce kılınan iki rekât nafile namaz dünyanın tamamından daha hayırlıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...