onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
38 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 27 252 821

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Hac ibadeti, İslam’ın beş esasından biridir ve Müslümanların yerine getirmesi gereken önemli bir ibadettir. Hac, ihrama girerek belirli bir günde Arafat’ta bulunmayı ve Kabe’yi usulüne uygun olarak ziyaret etmeyi içerir. Hac ibadetini eda etmek, namaz kılmak ve oruç tutmak gibi farzdır ve Allah’ın emri olduğu için yapılır.

Hac ibadeti, Kur’an-ı Kerim ve sünnette belirtildiği gibi, Müslümanlar üzerine farz kılınmıştır. Hac, Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicret etmesinden 9 yıl sonra farz kılınmıştır. Bu yıl Peygamberimiz Hz. Ebu Bekir’i “Hac Emiri” tayin etmiş, kendileri de bir yıl sonra yani hicretin onuncu yılında haccetmişlerdir. Bu, Peygamberimizin ilk haccı olduğu gibi buna “Veda Haccı” da denir.

Ayrıca, hadislerde Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Hac menâsikini benden alın, benden gördüğünüz gibi yapın.”. Yine bir başka hadiste, hangi amelin daha faziletli olduğu sorulduğunda, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Allah’a ve Rasûlü’ne iman, sonra Allah yolunda cihad ve sonra mebrûr hac” cevabını vermiştir.

Bu bilgiler ışığında, hac ibadetinin İslam dinindeki yeri ve önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Hac, sadece bir ibadet olmanın ötesinde, Müslümanların İslam’ın muhteşem geçmişini hatırlamasına ve “Şüphesiz müminler ancak kardeştir” ilahi hitabını anlamasına yardımcı olan üstün bir ameldir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...