onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
29 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 27 252 821

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Hac, İslam’da önemli bir ibadettir ve Müslümanlar için kutsal kabul edilen mekânlarda gerçekleştirilir. İşte hac ile ilgili belli başlı mekânlar:

  • Mescid-i Haram: Mekke şehrinde bulunan, ortasında Kâbe’nin yer aldığı mescittir.
  • Kabe: insanlar için toplanma ve güven yeri kılınmış; güven, hidayet, bereket ve birlik gibi değerlerin sembolik merkezi olan, küp şeklindeki yapıdır. Diğer bir adı da Beytullah’tır (Allah’ın evi).
  • Safâ ve Merve: Hz. İsmâil’in annesi Hâcer’in su aramak maksadıyla aralarında koştuğu ve Kâbe’nin doğusunda bulunan iki tepeciğin adıdır. Bu iki tepe günümüzde Mescid-i Haram’ın içinde kalmıştır. Hac ibadeti esnasında sa”y bu iki tepe arasında yapılır.
  • Arafat: Mekke’nin güneydoğusunda düz bir alanın adıdır. Haccın farzlarından biri olan vakfe burada yapılır. Arafat’ın ortasında Cebel-i Rahme (Rahmet Dağı) bulunur.
  • Müzdelife: Arafat ile Mina arasında Harem sınırları içinde kalan bölgenin adıdır. Hacılar, arefeyi bayram gününe bağlayan geceyi burada geçirirler. Buna “Müzdelife vakfesi” denir.
  • Mina: Mekke ile Müzdelife bölgesi arasında Harem sınırları içinde kalan bölgenin adıdır. Şeytan taşlama yerleri buradadır. Hacılar, Zilhicce’nin 8. gününü arefe gününe bağlayan geceyi burada geçirirler. Kurbanlar burada kesilir.
  • Harem Bölgesi: Mekke ve çevresine verilen bir isimdir. Zararlılar dışındaki hayvanların öldürülmesinin ve bitkilerin koparılmasının yasak olmasından dolayı bu bölgeye “yasak bölge” anlamında bu isim verilmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...