onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
52 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Rh faktörüne bağlı kan uyuşmazlığı tedavisi için genellikle Rh immün globülin adı verilen bir ilaç kullanılır. Bu ilaç, annenin kanında bebeğin kan hücrelerine karşı antikor üretimini engeller. Rh immün globülin, kan uyuşmazlığı iğnesi olarak da bilinir ve gebeliğin 28. haftasında ve doğumdan itibaren 72 saatte bir olmak üzere 2 defa yapılır.

Eğer bebeğin kan hücreleri annenin antikorları tarafından yıkılmışsa, bebeğe eritropoetin ve demir takviyesi yapılabilir. Bu tedavi, bebeğin kan hücresi yapımını artırır ve kansızlığı önler. Bebeğin durumdan etkilenmiş şekilde doğması halinde, başka tedaviler de gerekebilir. Örneğin, bebeğin ciltte ve göz beyazında sarılık oluşmuşsa, fototerapi (ışık tedavisi) uygulanabilir. Bu tedavi, kanda biriken bilirubini parçalar ve bebeğin beyne hasar vermesini engeller. Eğer sarılık çok şiddetliyse, bebeğe kan değişimi transfüzyonu yapılabilir. Bu işlemde, bebeğin kanı yavaş yavaş alınır ve yerine uygun kan grubundan yeni kan verilir.

Kan uyuşmazlığı tedavisi, bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir. Tedavi edilmediği takdirde, bebeğin ölümüne veya ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle, hamilelik sürecinde doktorunuzun tavsiyelerine uymalı ve gerekli testleri yaptırmalısınız.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...