onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
38 kez görüntülendi
İngilizce kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

image

SAYFA 77, Aktivite 19 Şehirler hakkındaki yazıların Türkçe çevirisi

PARİS
Paris’te birçok ilginç manzara var. En ünlü manzaralardan bir tanesi de Eifel Kulesidir. Bu harika yapının tepesinden, muhteşem şehrin her köşesini görmek mümkün. Fransadaki en ünlü müze olan Louvre Müzesi, tarihi resimler, heykeller ve Mona Lisa gibi paha biçilmez sanat eserlerini barındırır. Bir aşka ilginç turist merkezi olan Notre Dame kulesindeki çanıyla meşhur olan harika bir katedraldir. Versay Sarayının çok güzel bahçeleri vardır. Mont Mart kocaman bir alışveriş alanıdır. Kıyafet mağazaları, fırınlar, hediyelik eşya dükkanları, restoranlar ve daha fazlasını bulabilirsiniz orada.
Paris’te İyi yiyecek ve restoranlar bulmak kolaydır.”Excargot” meşhur bir başlangıç yemeğidir. Bu bir salyangoz yemeği. “coq au vin” popüler bir ana yemektir. Bu bir tavuk yemeği. “Crame brule” çok lezzetli bir tatlıdır. Çikolatalı puding ve kahverengi şeker gibidir. Fransa’da dünyadaki en iyi partilere verilir. Paris’te kendinizi evinizde hissedeceksiniz çünkü Fransızlar sizinle arkadaş olmaya hazırdır. Arkadaşlığı, sevgiyi ve heyecanı paylaşırlar.

VENEDİK
Kuzeydoğu İtalya’da bulunan Venedik Avrupa’daki en güzel şehirdir. Adriatik  Denizinde yaklaşık 118 tanesi adası vardır bu yüzden, Venedik şehri çok romantik, eşsiz ve güzeldir. Kanalları seyahat edenler için büyük bir ilgi merkezidir. Gondollarla etrafı geçebilirsiniz. Büyük Kanalda gezintiye çıkabilirsiniz ve San Marco meydanına gidebilirsiniz. Eğer müziği seviyorsanız Venedikte Vivaldiyi dinleyin. Deniz ürünlerini, risottoyu, polentayı mutlaka denemelisiniz ve venedikten ayrılmadan mutlaka espresso içmelisiniz.

NEW YORK
New York Amerika’nın en kalabalık şehridir. Dünyanın kültürel ve finansal merkezidir. Central Park (Merkezi Park) New York’luların ve turistlerin favorisidir. Ayrıca Özgürlük Anıtını ve Modern Sanatlar Müzesini de görmelisiniz. %. Cadde olmazsa olmazlardan. Mağazalar harika. Çin mahallesi harika kokar ve duvardaki graffitiler etrafı daha güzel gösterir. Pizza, simit, hotdog, donat veya kap kek yemeden New York’dan ayrılmamalısınız. New York’ta çok fazla insan var. Turistler her yerde ve trafik korkunç, sarı taksiler sayesinde şehir renkleniyor. Hava oldukça soğuk olabiliyor ve kirlilik ise iğrenç ama görecek birçok manzara ve yemek yemeye gidebileceğin bir çok yer mevcut.  İnsanlar genellikle yardımsever çünkü dünyanın dört bir yanından insan var ve onlar birbirlerine yardım etmek zorundalar.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...