onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
125 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), Arap Yarımadası’nın Hicaz bölgesinde, Mekke şehrinde doğmuştur. Mekke, Müslümanlar için çok önemli bir şehirdir çünkü Müslümanların kıblesi olan Kâbe buradadır.

Dini Durum Arap toplumunda halkın çoğunluğunu putperestler oluşturuyordu. İnsanların büyük bir kısmı taştan, madenlerden, tahtadan vb. şeylerden kendi elleriyle yaptıkları putlara tapıyordu. Hicaz bölgesinde putperestlik dışında başka inanç biçimleri de vardı. Örneğin, Yahudilik ve Hristiyanlık bunlar arasında sayılabilir. Allah’ın hem varlığına hem de birliğine iman eden, iyi bir insan olarak yaşamaya gayret eden, kötülüklerden uzak durmaya özen gösteren kimseler de vardı. Bunlara Hanif denilmektedir.

Sosyal Durum Araplarda sosyal hayatın temelini kabilecilik oluşturuyordu. Kabileler arasında su ve otlak yetersizliği, kan davası vb. sebeplerle zaman zaman anlaşmazlık çıkar, savaşlar olurdu. Arap toplumunda insanlar genel olarak hürler ve köleler olmak üzere başlıca iki gruba ayrılmıştı. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) doğduğu çevrede kadınlar ve kız çocukları hor görülürdü. Kız çocuğu sahibi olmak ise utanç vesilesi sayılırdı.

Peygamberimizin (s.a.v.) doğduğu çevrede göçebe yaşayan halk, daha çok hayvancılıkla uğraşırdı. Yerleşik hayat yaşayanlar ise tarım ve ticaretle geçimlerini sağlarlardı. Mekke, ticaret hayatının canlı olduğu en önemli şehirlerden biriydi.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...