onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
58 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

a) İçerdiği şeker çeşidi
b) İçerdiği baz sayısı
c) Toplam fosfat sayısı
ç) İçerdiği hidrojen bağı sayısı
d) Nükleotitlerin diziliş sırası


1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Verilen bilgilere göre, bu iki genin aşağıda sıralananlardan ç) İçerdiği hidrojen bağı sayısı ve d) Nükleotitlerin diziliş sırasında farklılık göstermesi beklenir.

Çünkü:

  • İçerdiği şeker çeşidi, her iki gen için de aynıdır. Çünkü her iki gen de DNA yapısındadır ve DNA’nın şeker bileşeni deoksiribozdur.
  • İçerdiği baz sayısı, her iki gen için de aynıdır. Çünkü her iki gen de 1200 nükleotit içerir ve her nükleotit bir baz içerir. Dolayısıyla her iki gen de 1200 baz içerir.
  • Toplam fosfat sayısı, her iki gen için de aynıdır. Çünkü her nükleotit bir fosfat içerir ve her iki gen de 1200 nükleotit içerir. Dolayısıyla her iki gen de 1200 fosfat içerir.
  • İçerdiği hidrojen bağı sayısı, iki gen arasında farklılık gösterir. Çünkü hidrojen bağları, DNA’nın çift sarmal yapısını oluşturan iki zincir arasında bulunur ve baz çiftleri arasında kurulur. Adenin ve timin arasında iki hidrojen bağı, guanin ve sitozin arasında ise üç hidrojen bağı bulunur. Dolayısıyla daha fazla guanin ve sitozin nükleotidi bulunan gen, daha fazla hidrojen bağı içerecektir.
  • Nükleotitlerin diziliş sırası, iki gen arasında farklılık gösterir. Çünkü nükleotitlerin diziliş sırası, DNA’nın genetik kodunu oluşturur ve her genin kendine özgü bir kodu vardır. Dolayısıyla farklı genler, farklı nükleotit diziliş sıralarına sahip olacaktır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...