onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
90 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Hz. Süleyman, İslam dinine göre en güçlü peygamberlerden biridir. Yaşamı boyunca insanları İslam’a davet etmiş, onlara Allah’ın birliğini ve tekliğini, cennet ve cehennemi anlatmıştır. Hristiyanlık ve Yahudilikte sadece kral olarak addedilen Hz. Süleyman, Kur’ân-ı Kerîm başta olmak üzere tefsir, hadis, tarih ve kısas-ı enbiyâ kitaplarında bir hükümdar-peygamber olarak genişçe bahsedilmektedir.

Hz. Süleyman Filistin’de doğmuş ve yaşamış olan bir nebidir. Gerek yaşayış biçimi ile gerekse de mucizeleri ile tarihte ki en önemli peygamberlerden biridir. Hz. Süleyman aynı zaman da kral olarak da bilinir. Hz. Süleyman Kudüs Filistin’de doğmuştur. Babası Hz. Davut Hz. Süleyman daha 12 veya 13 yaşlarında iken vefat etmiştir. Kur’an’da Hz. Süleyman nebi peygamber olarak bildirilir. Hristiyanlıkta yani İncil kitabında ise yasa koyucu olarak adlandırılır. Din dışı kaynaklarda ise Hz. Süleyman’ın kral olduğu kabul edilir. Kur’an-ı Kerim’de 16 kere Hz. Süleyman’dan bahsedilir. Kur’an’da keskin zekası ve Hz. Davut’un oğlu olduğundan bahsedilir. Ayrıca karmaşık meseleler de bile zekası sayesinde çözüme kavuşturduğundan sıkça bahsedilir. Hz. Süleyman babasının yolunda ilerlemiş bir peygamberdir. Babası gibi önce şehrin hükümdarı olmuş daha sonra ise peygamber olmuştur. Mescid-i Aksa Hz. Süleyman tarafından inşa ettirilmiştir. Mescid-i Aksa’nın yapımı tam olarak 7 yıl sürmüştür. Hz. Süleyman MÖ 932 yılında yine doğduğu şehirde Kudüs’te vefat etmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...