onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
59 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Beslenme alışkanlıklarımızı bir düşünelim. En çok ne tür yiyeceklerden hoşlanıyoruz? Sağlıklı besleniyor muyuz? Sağlıklı
beslenmeye önem veriyor muyuz? Okula gelirken hazırladığımız beslenme çantamıza koyduğumuz yiyecekleri seçerken
nelere dikkat ediyoruz? Öğünlerimizde tükettiğimiz besinleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Arkadaşlarımızla tartışalım.

Cevap: En çok sebze yemeklerini seviyorum.Sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum.Okula giderken beslenme çantama taze ve doğal yiyecekler koymaya özen gösteriyorum.Bunlardan bazıları haşlanmış yumurta, süt, ekmek, ve meyve gelmektedir.

Besinleri seçerken taze ve doğal olmasına özen göstermek gerekir.

Besinlerin tazeliğinin ve doğallığının sağlıklı yaşam için önemini çeşitli kaynaklardan araştıralım. Araştırma sonuçlarını sınıfta arkadaşlarımıza aktaralım.

Cevap: İnsan vücudu içine gerekli olan vitaminler, protein ve mineraller gibi besin içerikleri doğal ve taze olan besinlerde olur.İnsanların sağlıklı bağışıklığı güçlü olması için, büyüme ve gelişmenin olması için taze ve doğal besinlere ihtiyaç vardır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...