onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
72 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 134 Anka Yayınevi

Aşağıdaki fotoğrafları inceleyelim. Fotoğraflardaki aydınlatmalar doğru yapılmış mıdır? Aydınlatmada yapılan hatalar nelerdir? Doğru aydınlatmanın nasıl olması gerektiğini tahmin edelim.
Cevap: Aydınlatmalar ilk resimde ameliyatta az ışık kullanılmıştır,ikinci resimde çok fazla ışık kullanılmıştır, üçüncü resimde de daha az ışık kullanılabilirdi.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135 Anka Yayınevi

Büyük bir spor salonunu ufak bir lambayla aydınlatabilir miyiz? Küçük bir odayı dev projektörlerle aydınlatmaya gerek var mıdır? Aydınlatma günümüzde oldukça önemli bir ihtiyaçtır. Ancak bunun için uygun aydınlatma araçları tercih edilmelidir. Uygun aydınlatma nedir ve nasıl yapılır?
Cevap: Uygun aydınlatma bir ortamın düzgün şekilde ortalama bir aydınlatma ile aydınlatılabilmesidir. Büyük bir spor salonunun ufak bir lambayla aydınlatılması yetersiz ışık nedeniyle rahatsız eder, küçük bir odada da aynı şekilde fazla ışık rahatsız eder. Bunların ayarlanmasına uygun aydınlatma denir.

Uygun aydınlatmanın ne olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini çeşitli kaynaklardan araştıralım. Araştırma sonuçlarını arkadaşlarımızla tartışalım.
Cevap: 
-Uygun aydınlatma ortama ve işe göre yapılmalı,
-Işık direk göze gelmemeli,
-Ofislerde, kütüphanelerde daha çok floresans ışık tercih edilmeli,
-Tasarruf açısından az enerji tüketen aydınlatmalar kullanılmalı,
-Doğal gün ışığına yakın renklerde aydınlatma kullanılmalıdır.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 137 Anka Yayınevi

Uygun aydınlatmanın nasıl yapılması gerektiğini öğrendik. Acaba ortamların uygun şekilde aydınlatılmasının göz sağlığı açısından önemi nedir?
Cevap: Göz kamaşması, göz bulanıklığı, göz kuruluğu ve migren ataklarına sebep olabilir.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 138 Anka Yayınevi

Yandaki fotoğrafı inceleyelim. Fotoğraftaki evin elektrik faturası oldukça fazla gelmektedir. Acaba fatura neden çok gelmiş olabilir? Uygun aydınlatma yapılsaydı elektrik faturası bu kadar  yüksek gelir miydi?
Cevap: Aşırı aydınlatma yapılmıştır ve gereksizdir. Uygun aydınlatma yapılsaydı elektrik faturası bu kadar yüksek gelmezdi.

Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımının aile ve ülke ekonomisi bakımından önemini çeşitli kaynaklardan araştıralım. Araştırma sonuçlarını arkadaşlarımızla tartışalım.
Cevap: Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımı aileler evlerinde uygun aydınlatma araçlarını kullanırlar ise hem ailelerin faturaları az gelir, hem de az enerji kullanıldığı için ülke ekonomisine de faydası olacaktır.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 139 Anka Yayınevi

1. Aşağıdaki görseli inceleyelim. Kaç numaralı ışık kaynağı veya kaynakları uygun aydınlatmaya örnektir, hangileri uygun aydınlatmaya örnek değildir? Nedenlerini aşağıdaki noktalı alana yazalım.
Cevap:  1 numaralı ışık kaynağı uygun aydınlatmaya örnektir çünkü beyaz aydınlatma kullanılmıştır ve çok enerji harcayan bir aydınlatma değildir.

2. Merve’nin ders çalıştığı odada yeterli ışık yoktur. Merve, uygun aydınlatma için neler yapmalıdır?
Cevap:  Masasının üstüne aydınlatma ışığı alabilir veya daha yüksek enerjili ampul alabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...