onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
55 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Aziz Sancar, Mardin’in Savur ilçesinde, okuma yazma bilmeyen ancak eğitime önem veren bir ailenin yedinci çocuğu olarak dünyaya geldi.
Çeşitli zorluklar içinde okuyarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Hekimlik görevinden sonra bilime katkı yapmak isteyen Aziz Sancar, biyokimya eğitimi almak için TÜBİTAK bursuyla Johns Hopkins (Cans Hapkins) Enstitüsüne gitti.
Sancar, çalışmaları sırasında çeşitli zorluklarla kar- Görsel 1 3• Prof. Dr. Aziz SANCAR şılaştı. Ancak tüm bunlar karşısında pes etmedi ve sabretti. Aziz Sancar, bu zorlukları sabrı ve çalışkanlığı sayesinde yendi.

Sancar, DNA onarımı alanında yaptığı çalışmalarla 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’ne layık görüldü. Sancar’ın kazandığı bu ödül, ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı oldu.
Aziz Sancar “Bu ödülü bekliyor muydunuz yoksa ödül size sürpriz mi oldu?” sorusu karşısında “Benim çalışmam Nobel’i hak ediyordu. Eğer Nobel Ödülü bir gün DNA onarımı konusunda verilecekse o ödülü bana verirler diye düşünüyordum.” diye yanıtlıyor. Sancar “Benim için önemli olan, Nobel Ödülü almaktan çok bilime yaptığım katkıdır. Ben her zaman çalışmama ve kendime güvendim. Bana çok güzel eğitim veren kendi memleketimdir. Bana olağanüstü tıp eğitimi verdi ve o eğitim, buradaki başarımın kaynağı oldu.” diyerek kendine
Aziz Sancar’ın hikâyesinde sizi en çok etkileyen nedir?
Cevap: Bütün zorluklara rağmen çalışma sonucunda dünyanın en önemli insanı haline gelmesi beni etkiledi.
Aziz Sancar, hangi özellikleri sayesinde başarıya ulaşmıştır?
Cevap: Aziz Sancar'n dediği gibi çalışma ve kendine güven.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...