onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
53 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Günümüzde hücrenin yapısı oldukça detaylı bir şekilde incelenebilmekte ve bu sayede hücre hakkında yeni bilgilere ulaşılabilmektedir. Acaba bundan yüzyıllar önce insanlar hücre hakkında neler biliyorlardı? Geçmişten günümüze kadar bu konuda ne tür çalışmalar yapılmıştır?
Cevap: Mikroskop icat edilmeden önce insanlar hücreleri izleyemedi ve de inceleyemediler. Hücreleri incelemek için kullanılan ilk mikroskop 16. yüzyılda Zacharias Janssen (Zakaryas Cansın) tarafından geliştirilmiştir. Tek mercekten oluşan bu araç en basit mikroskop olarak kabul edilir. 1600’lü yıllarda bir manifaturacı olan Antony Van Leeuwenhoek (Antoni Van Lövenhuk) kumaşları incelemek amacıyla mercekler kullanarak bugünkü ışık mikroskobunun temellerini atmıştır. Aynı yüzyılda yaşayan Robert Hooke (Rabırt Huk) geliştirdiği mikroskopla şişe mantarındaki yapıları gözlemlemiştir. Hooke mantarda gözlemlediği yapılara “boşluk” veya “hücre” anlamına gelen “celula (selula)” ismini vermiştir

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...