onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
74 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Cafer b. Ebi Talib (r.a.), Habeş hükümdarı Necaşi’nin huzurunda etkili bir konuşma yapmasının sebepleri şunlar olabilir:

  • Cafer b. Ebi Talib (r.a.), Hz. Peygamber’in amcasının oğlu ve Hz. Ali’nin öz kardeşi olup, onunla yakın bir ilişki içindeydi. Bu nedenle İslam’ın ilkelerini, öğretilerini ve güzelliklerini iyi biliyor ve yaşayarak örnek oluyordu.
  • Cafer b. Ebi Talib (r.a.), Habeşistan’a hicret eden ikinci kafileye katılmış ve Hz. Peygamber tarafından bu kafileye başkan tayin edilmişti. Bu nedenle Habeşistan’da bulunan müslümanların sorumluluğunu taşıyor ve onların haklarını savunuyordu.
  • Cafer b. Ebi Talib (r.a.), Habeş hükümdarı Necâşî’nin huzurunda Kureyşli elçilere karşı müslümanları temsilen bir konuşma yaptı. Bu konuşmada büyük bir açıklık, cesaret ve maharetle İslam inançlarını ortaya koyup yurtlarını terketme sebeplerini izah etti. Ayrıca Necâşî’ye Hz. Peygamber’in gönderdiği mektubu okuyarak onu İslam’a davet etti.
  • Cafer b. Ebi Talib (r.a.), konuşmasında Kur’an’dan Meryem Suresi’nden bir bölüm okudu. Bu bölümde Hz. İsa’nın doğumu, mucizeleri ve Allah’ın peygamberi olduğu anlatılıyordu. Bu bölümü dinleyen Necâşî ve yanındaki Hristiyan din adamları gözyaşlarına boğuldu ve İslam’ın Hristiyanlıkla ortak noktalarını fark etti.

Bu sebeplerden dolayı Cafer b. Ebi Talib’in (r.a.) Habeş hükümdarı Necaşi’nin huzurunda etkili bir konuşma yaptığını söyleyebiliriz. Bu konuşma sayesinde Necâşî ve bazı Hristiyanlar İslam’a girdi ve Habeşistan’daki müslümanlara himaye sağladı.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...