onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
55 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Antimon, sembolü Sb ve atom numarası 51 olan bir kimyasal elementtir. Parlak gri bir metaloid, doğada esas olarak bir sülfür minerali olan stibnit (Sb 2 S 3) olarak bulunur. Antimon bileşikleri eski zamanlardan beri bilinmektedir ve genellikle ilaç ve kozmetik olarak kullanılmak üzere toz haline getirilmiştir. Antimon, metalürjik olarak demir dışı metaller grubunda yer alır ve ısı ve elektriği az geçirmesi, sertleştirici ve korozyonu önleyici yapısı nedeniyle sanayide hammadde olarak kullanılır. Antimon, Türkiye’de çeşitli bölgelerde rezervlere sahiptir ve madencilik faaliyetleri ile çıkarılır. 

Antimon Nerelerde kullanılmaktadır

Antimon’un genel kullanım alanı Demir alaşımlarını sertleştirmektedir. Lehim, maskara, kızılötesi dedektörleri, diyotlar, kablo kaplamaları, kurşun piller, plastik ve çeşitli kimyasalların yapımında da kullanımı vardır. Seramik emaye ve cam boyamasında da kullanılır. Ayrıca ilaç sektöründe de çeşitli kullanım alanları bulunmaktadır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...