onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
61 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Atasözünün anlamı:

“Alçak at binmeye kolay, öksüz çocuk dövmeye kolay” atasözü, kolay işi yapmanın herkes tarafından becerilebileceğini ve güçsüz, sahipsiz, korunmasız kişilere zarar vermenin kolay olduğunu ifade eder. Bu atasözü, zayıf ve savunmasız olanların kolayca sömürülebileceğini veya haksızlığa uğrayabileceğini vurgular. Ancak, bu tür davranışların doğru veya etik olmadığını, gerçek bir beceri veya güç gösterisi olmadığını hatırlatır. Yani, zayıf kişilere karşı güç kullanmanın veya onları eziyet etmenin hiçbir onur veya erdem getirmediğini anlatır.

Atasözü nedir?

Uzun deneme ve gözlemlere dayanılarak söylenmiş ve halka mal olmuş, öğüt verici nitelikte sözlere atasözü denir. 

Atasözleri, anlam özellikleri açısından üç bölümde ele alınır:

  1. Gerçek Anlamlı Atasözleri: Tüm sözcüklerin gerçek anlamında kullanıldığı sözlerdir, mecazlı bir ifadeye yer verilmez. Çok konuşan çok yanılır. İnsanın canı acıyan yerindedir
  2. Mecaz Anlamlı Atasözleri: Sözcüklerden en az birinin gerçek anlamı dışında kullanıldığı sözlerdir. Acı patlıcanı kırağı çalmaz. Rüzgar eken fırtına biçer (Rüzgar ve fırtına mecaz anlam taşımaktadır.)
  3. Hem Gerçek hem Mecaz Anlamlı Atasözleri: İki anlama da gelebilecek şekilde kullanılan sözlerdir. Hamama giren terler. Mal canın yongasıdır. Ağaç yaş iken eğilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...