onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
82 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

“Acemi nalbant gibi kah nalına vurur, kah mıhına” atasözü, deneyimsiz ve bilgisi olmayan kişilerin bir işi yaparken çoğu zaman hatalar yaptıklarını ve istikrarsız, düzensiz çalıştıklarını ifade eder. Atasözünde geçen “nalbant”, atların nalını çakan kişiyi tanımlar ve bu durumda acemi olan bir nalbantın, işi öğrenmeye çalışırken hem nalına hem de mıhına vurduğu, yani doğru düzgün bir iş çıkaramadığı anlatılır.

Ayrıca, bir kişinin deneyimsiz olduğu bir alanda kendini denemesi veya pratik yapması gerektiğinde genellikle değeri düşük veya önemsiz görülen bir şey üzerinde denemeler yapabileceğini ifade eder. Bu, kişinin öğrenme sürecinde hatalar yapabileceğini ve bu hataların maliyetinin minimize edilmesi gerektiğini hatırlatır. Örneğin, bir nalbant yeni öğrendiği bir teknik veya beceriyi değerli bir atta denemek yerine, daha az değerli görülen bir eşek üzerinde deneyebilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...