onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
115 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
  • İtikat: İtikat kelimesi genellikle dini anlamı ile kullanılır. İtikat, kendinden uzun bir süre sonra ortaya çıkmış olan akaid kelimesiyle eş anlamlı nitelikte olan bir kelimedir. Dini hükümlerin bir bölümünü ortaya çıkaran itikat, çağımızda disiplin haline gelebilen mezhepleri anlatabilmek amacı ile kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumu’na göre itikat kelimesinin anlamları “inanma ya da inan” ve “inanç” şeklinde sıralanabilir.
  • Fıkıh: Fıkıh, genellikle İslam Hukuku’nu belirtmek amacı ile kullanılan bir sözcüktür. Fıkıh kelimesi, Kuran-ı Kerim’de de kullanılan, Arapça kökenli bir kelimedir. Bu sözcüğün yalın anlamı “Bir şeyin özüne inmek ve bu şeyin tüm inceliklerini kavramak” manasındadır. Türk Dil Kurumu’na göre fıkıh kelimesinin anlamları “Bir şeyi gerektirdiği şekilde, iyice anlamak ve bilmek” ve “İslam Hukuku’nda yer alan din ve toplum kurallarının bütünü” şeklindedir.
  • Tasavvuf: Tasavvuf, İslam’ın zâhir ve bâtın hükümleri çerçevesinde yaşanan mânevî ve derunî hayat tarzını ifade eder. Tasavvuf kelimesinin manasına bakıldığında, evrenin meydana gelişi ve tanrının kalitesini varlık birliği ile anlatan bir felsefi akım biçiminde ifade edilir.
  • Mezhep: Mezhep, bir dinin çok sayıda görüş ayrılıkları sebebiyle oluşan kollarından her birine verilen addır. Mezhep kelimesi sözlükte “görüş, tutum, fikir, takip edilen ve gidilen yol” anlamında kullanılır. Terim olarak ise mezhep, “kendi içinde tutarlı bir metot ve düşünce sistemine sahip olup belli fikir ve şahıslar etrafında oluşan hareketlere” verilen isimdir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...