onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
63 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Kozmoloji, evrenin yapısını, tarihini ve geleceğini inceleyen bir bilim dalıdır. Kozmoloji, evrenin nasıl oluştuğunu, nasıl genişlediğini, nasıl değiştiğini ve nasıl sona ereceğini araştırır. Kozmoloji, gözlemlere, deneylere ve matematiksel modellere dayanarak evren hakkında bilimsel teoriler geliştirir. Kozmoloji, farklı disiplinlerden yararlanarak evrenin fiziksel, felsefi ve dinî yönlerini de ele alır.

Kozmoloji ile ilgilenen bilim insanlarına kozmolog veya evren bilimci denir. Kozmologlar, evrenin büyük ölçekli yapısını ve dinamiğini anlamak için gök bilimi, astrofizik, kuantum fiziği, genel görelilik gibi alanlardan faydalanırlar. Kozmologlar, evrenin başlangıcını Büyük Patlama olarak adlandırdıkları bir olayla açıklarlar. Büyük Patlama, evrenin çok küçük, çok sıcak ve çok yoğun bir noktadan yaklaşık 13.8 milyar yıl önce patlayarak genişlemeye başladığı teorisidir. Büyük Patlama teorisi, kozmik mikrodalga arka plan ışıması, kırmızıya kayma ve hidrojen-helyum oranı gibi gözlemlerle desteklenmektedir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...