onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
62 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Gün doğumu, sabah Güneş’in üst kenarının ufukta göründüğü andır. Bu terim, Güneş’in ufuktan geçen tüm süreci ve beraberindeki atmosferik etkileri de ifade edebilir. Gün doğumu, gökyüzünün renklerinin değişmesine, bulutların ışıldamasına, gölgelerin uzamasına ve hayvanların ses çıkarmasına neden olur. Gün doğumu, insanlar için yeni bir günün başlangıcı, umut ve güzellik anlamına gelir.

Gün doğumu, dünyanın her yerinde farklı zamanlarda ve farklı şekillerde gerçekleşir. Gün doğumunun zamanı, mevsime, enleme, boylama ve saat dilimine bağlıdır. Gün doğumunun şekli ise, atmosferin durumu, yükseklik, coğrafi özellikler ve gözlem noktasına bağlıdır. Gün doğumu, bazen yuvarlak, bazen oval, bazen de keskin veya bulanık görünebilir. Gün doğumunun renkleri ise, Güneş ışınlarının atmosferde kırılması ve saçılması sonucu oluşur. Gün doğumunda genellikle kırmızı, turuncu, sarı ve mavi renkler hakimdir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...