onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
215 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Antarktika Kıtası’nda bitki ve hayvan fosillerinin bulunması, bu kıtanın geçmişte çok daha sıcak ve yaşanabilir bir iklimde olduğunu gösterir. Antarktika, günümüzden yaklaşık 200 milyon yıl önce, diğer kıtalarla birlikte tek bir süper kıta olan Pangea’nın bir parçasıydı. Bu dönemde Antarktika, ekvatora daha yakındı ve buzlarla kaplı değildi. Dolayısıyla bu dönemde yaşamış olan bitkiler, mantarlar, hayvanlar, vb. canlılar Antarktika’da da sorunsuz bir şekilde yaşıyordu. Antarktika toprakları üzerinde yaşadılar, öldüler ve fosilleştiler.

Pangea, levha tektoniği hareketleriyle parçalanmaya başladığında, Antarktika da diğer kıtalardan ayrıldı ve güney kutbuna doğru hareket etti. Bu hareket, Antarktika’nın iklimini soğutmaya başladı ve buzullar oluşmaya başladı. Buzullar, Antarktika’nın altındaki fosilleri korudu ve günümüze kadar ulaşmasını sağladı. Bu fosiller, Antarktika’nın geçmişteki iklimi ve yaşamı hakkında bilgi verir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...