onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
63 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
  • Tren rayları demir maddesi yapılmış, kesintisiz boydan boya uzandığı için üzerinde ilerleyen trenin sesi ses dalgaları olarak, ilerler. Eski filmlerde trenin gelip gelmediğini uzaktan kontrol etmek için insanların kulaklarını raylara dayadığını görmüş olabilirsiniz. Sizce bunun nedeni ne olabilir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ; Cevap: Tren rayları demir maddesi yapılmış, kesintisiz boydan boya uzandığı için üzerinde ilerleyen trenin sesi ses dalgaları olarak, ilerler. Eski filmlerde trenin gelip gelmediğini uzaktan kontrol etmek için insanların kulaklarını raylara dayadığını görmüş olabilirsiniz. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Ders Notları Eski filmlerde trenin gelip gelmediğini uzaktan kontrol etmek için insanların kulaklarını raylara dayadığını görmüş olabilirsiniz. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Son güncelleme: 14 Mart 2021 1 dakika okuma süresi 6. Sınıf Fen Bilimleri Eski filmlerde trenin gelip gelmediğini uzaktan kontrol etmek için insanların kulaklarını raylara dayadığını görmüş olabilirsiniz. Sizce bunun nedeni ne olabilir? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız. Eski filmlerde trenin gelip gelmediğini uzaktan kontrol etmek için insanların kulaklarını raylara dayadığını görmüş olabilirsiniz. Sizce bunun nedeni ne olabilir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ; Cevap: Tren rayları demir maddesi yapılmış, kesintisiz boydan boya uzandığı için üzerinde ilerleyen trenin sesi ses dalgaları olarak, ilerler.
  • Ses, maddeler üzerinde titreşim yapar. Bu sayede ses dalgaları madde üzerinde ilerlemiş olur. Ray hiç kesintisiz bir madde olduğu trenin güvenli ilerlemesi için sabitlenmiş olduğundan dolayı çok uzaklardan gelen bir trenin bile sesi raylara kulağınızı dayadığını zaman duyulabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...