onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
56 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Masa, su ve gezinti balonunun içerisindeki maddelerin yapısı hakkında şunları söyleyebiliriz:

  • Masa, genellikle ahşap, metal veya plastik gibi katı maddelerden yapılır. Katı maddelerin atomları, molekülleri veya iyonları arasında düzenli ve sıkı bağlar vardır. Bu bağlar, katı maddelerin belirli bir şekil ve hacme sahip olmasını sağlar. Katı maddelerin yoğunluğu genellikle yüksektir ve sıcaklık değişimlerine karşı dirençlidir.
  • Su, hidrojen ve oksijen atomlarının birleşmesiyle oluşan sıvı bir maddedir. Sıvı maddelerin atomları, molekülleri veya iyonları arasında düzensiz ve gevşek bağlar vardır. Bu bağlar, sıvı maddelerin şekillerini kabın şekline göre almasını, ancak hacimlerini korumasını sağlar. Sıvı maddelerin yoğunluğu genellikle orta düzeydedir ve sıcaklık değişimlerine karşı duyarlıdır.
  • Gezinti balonunun içerisindeki madde, genellikle helyum veya hidrojen gibi gazlardan oluşur. Gaz maddelerin atomları, molekülleri veya iyonları arasında neredeyse hiç bağ yoktur. Bu nedenle, gaz maddeler hem şekillerini hem de hacimlerini kabın şekline ve hacmine göre alır. Gaz maddelerin yoğunluğu çok düşüktür ve sıcaklık değişimlerine karşı çok duyarlıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...