onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
28 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

ASALA, 1975-1994 yılları arasında Türkiye dahil 16 farklı ülkede Türk ve diğer sivil, mülki ve diplomatik hedeflere karşı bombalı ve silahlı eylemlerde bulunmuş solcu ve aşırı milliyetçi bir Ermeni terör örgütüdür. Bu saldırılarda 31’i diplomat ve onların aile mensupları olmak üzere 58 Türk vatandaşı şehit olmuş, toplamda 77 can kaybı yaşanmış, çok sayıda kişi de yaralanmıştır.

ASALA’nın Türkiye’ye yönelik ilk saldırısı 22 Ekim 1975’te Viyana Büyükelçiliği’ne gerçekleştirdiği saldırıda Büyükelçi Daniş Tunalıgil’i makam odasında şehit etmesi olmuştur. ASALA’nın Türkiye içindeki ilk eylemi ise 7 Ağustos 1982’de Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gerçekleştirdiği bombalı saldırı olmuştur. Saldırı sonucunda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 72 kişi yaralanmıştır. ASALA’nın en kanlı saldırısı ise 24 Eylül 1981’de Paris’te Türkiye Başkonsolosluğu’na düzenlediği saldırı olmuştur. Saldırıda Başkonsolos Kaya İnal ile birlikte 4 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 20 kişi de yaralanmıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...