onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
101 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Kompozisyon, belirli bir konu hakkında düşüncelerinizi, fikirlerinizi ve bilgilerinizi düzenli ve tutarlı bir şekilde ifade ettiğiniz yazılı bir çalışmadır. Genellikle akademik amaçlarla yazılsa da, günlük yaşamda da çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Kompozisyon yazarken, seçilen konuya göre uygun anlatım tarzı ve yazım kuralları dikkate alınmalıdır. Ayrıca, kompozisyonun etkili olabilmesi için, konu hakkında yeterli bilgi birikimine sahip olmak ve düşünceleri anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek önemlidir.

Kompozisyonlar sözlü ve yazılı olmak üzere ikiye ayrılır.

1. Sözlü kompozisyon: Sözlü kompozisyon, duygulara, düşüncelere, sezgilere, tasarılara konuşma yoluyla bütünlük vermektir. Nutuk, tartışma, konferans, münazara, açık oturum ve ders anlatma sözlü kompozisyon örnekleridir. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi alabilmek için, “Sözlü Anlatım” bölümüne bakabilirsiniz.

2. Yazılı kompozisyon: Yazılı kompozisyon, duygulara, düşüncelere, sezgilere, tasarılara yazma yo­luyla bütünlük vermektir. Fıkra, makale, sohbet, tenkit, deneme, roman, hikâye, masal, tiyatro, hatı­rat, seyahatname, mektup, şiir biyografi yazılı kompozisyon örnekleridir. Gerek sözlü, gerekse yazılı kompozisyonda fikirler, olaylar, verilen örnekler yeri yerinde olmalıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...