onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
60 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Buluş (İcat), daha önce doğada var olmayan bir şeyi insan çabasıyla geliştirmek veya yeni bir nesne, yöntem veya durum ortaya çıkarmak olarak tanımlanabilir. Buluş yapan kişiye mucit denir. Buluşlar, bilim ve teknik yardımıyla, insanların bir ihtiyacını karşılamak veya bir işi daha kolay veya verimli yapmak için yapılır. Buluşlar, doğada kendiliğinden bulunan şeylerden farklıdır. Doğada var olan fakat var olduğu bilinmeyen bir şeyin ortaya çıkarılmasına keşif denir. Keşif yapan kişiye de kaşif denir. Keşifler genellikle tesadüfen olurken, buluşlar planlı ve düşünerek yapılır.

Örnek olarak, ateş doğada kendiliğinden var olan bir şeydir ve insanlar onu keşfetmiştir. Ateşi kullanarak çakmak yapmak ise bir buluştur. Başka bir örnek olarak, demir doğada bulunan bir madendir ve insanlar onu keşfetmiştir. Demiri eritip tekerlek yapmak ise bir buluştur. Bazı buluş örnekleri şunlardır: aşı, lamba, elektrik, radyo, yazı, internet, telefon, silah, pil, pusula, araba, teleskop. Bazı keşif örnekleri ise şunlardır: suyun kaldırma kuvveti, kıtalar, kömür, dünyanın yuvarlak olması, bor, yer çekimi, gezegenler, hücre, kan.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...