onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
64 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Artık saniye, Dünya’nın kendi ekseni etrafındaki dönüşü ile atom saatlerinin gösterdiği zaman arasındaki farkı gidermek için Koordineli Evrensel Zamana (UTC) periyodik olarak bir saniye eklenmesini ifade eder. Artık saniye uygulaması 1972 yılından beri 27 kez yapılmıştır. Son artık saniye 31 Aralık 2016 tarihinde eklenmiştir.

Artık saniyeler, zamanı ifade etmenin iki yönteminin, birbiriyle uyumsuz olmalarını engellemek için var. İlki basit, eskiden kalma, sezgisel ve Dünya’nın dönüşüne dayanan, tam bir dönüşün bir gün olarak sayıldığı yöntem. İkincisi yeni ve daha hatasız. Atom saatleri, atomların titreşimlerine dayanarak zamanı ölçer ve bu yöntem çok hassastır. Ancak Dünya’nın dönüş hızı sabit değildir ve çeşitli faktörlerden etkilenir. Bu nedenle, atom saatleri ile Dünya’nın dönüşü arasında zaman zaman küçük farklar oluşur. Bu farklar birikirse, astronomik olayların tahmini ve navigasyon sistemleri gibi alanlar bozulabilir.

Artık saniyeleri öğrenmek, 1990’ların sonunda Y2K olayı hakkında bilgi edinmeye benzer bir şekilde kafa karıştırıcı olabilir. O ana kadar, neredeyse yirmi yıldır ev bilgisayarlarıyla ve on yıllar boyunca iş ve ana bilgisayarlarla günlük hayatımızı daha iyi ve daha üretken hale getiren dijital bir baharın tadını çıkarıyorduk. Sonra birisi, çoğu sistemi, tarih 1999’dan 2000’e döndüğünde gerçekleşecek olan değişim için kimsenin gerekli programlamayı yapmadığını fark etti. Bize internetin ve diğer birçok sistemin çökebileceği söylendi. İşletmeler ve bankalar çökecek ve küresel bir panik yaşanacaktı. Bugün Meta’da çalışanlar gibi geliştiriciler ve mühendisler riski fark edene ve uyum sağlamak için çalışmaya başlayana kadar herkes biraz korktu. 1 Ocak 2000 tarihine geçtiğimizde ise korkulan dijital kıyamet neredeyse hiç hissedilmedi. Gerekli hazırlıkların yapılması, bu potansiyel felaketin sorunsuz atlatılmasını sağladı.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...