onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
51 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Aşağıdaki soruları alttaki harita, atlas veya okulunuzdaki Dünya siyasî haritasından yararlanarak cevaplayınız.

Görmeyi çok istediğiniz bir ülke seçiniz. Seçtiğiniz ülkeye Türkiye’den nasıl gidebilirsiniz? Hangi ulaşım araçlarını kullanırsınız?

Cevap:

Görmeyi çok istediğim ülke Japonya’dır. Japonya, Asya kıtasında bir ada ülkesidir ve Türkiye ile arasında yaklaşık 9 bin kilometre mesafe vardır. Japonya’ya Türkiye’den gitmenin en kolay ve hızlı yolu uçakla seyahat etmektir. Türkiye’den Japonya’ya direkt uçuşlar İstanbul Havalimanı’ndan Tokyo Narita Havalimanı’na yapılır ve yaklaşık 12 saat sürer. Alternatif olarak, başka bir ülkeye aktarmalı olarak da uçakla gidebilirsiniz. Örneğin, İstanbul’dan Dubai’ye, oradan da Tokyo’ya uçabilirsiniz. Bu durumda yolculuk süresi 15-16 saat civarında olur.

İspanya, Kanada ve Azerbaycan ülkelerini haritada bulup işaretleyiniz.

Cevap:
İspanya, Avrupa kıtasında yer alan bir ülkedir ve Akdeniz ile Atlas Okyanusu’na kıyısı vardırKanada, Kuzey Amerika kıtasında yer alan bir ülkedir ve Atlas Okyanusu, Pasifik Okyanusu ve Kuzey Kutbu Okyanusu’na kıyısı vardırAzerbaycan ise Asya kıtasında yer alan bir ülkedir ve Hazar Denizi’ne kıyısı vardır

Aşağıdaki boşluğa 3 tane ülke ismi yazınız. Sıra arkadaşınızdan bu ülkeleri haritada bulmasını isteyiniz.

Cevap: Hırvatistan, Küba, Panama

Ülkelerden birini seçiniz. Bu ülkenin Türkiye’ye göre konumunu yön haritasından yararlanarak yazınız.

Cevap: Rusya Türkiye’nin kuzeyinde yer almaktadır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...