onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
88 kez görüntülendi
Kimya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Karışımların ayrılmasının ülke ekonomisine katkısı oldukça fazladır. Özellikle atıklar üzerinde uygulanan karışımları ayırma yöntemleri geri dönüşümün bir aşaması olarak ülkemiz ekonomisine bir katkıda bulunur. Atık karışımlarının ayrılmasıyla doğal kaynakların israfı da önlenmiş olur. İsraftan kaçınmak bir sorumluluktur, bir vatandaşlık görevidir ve vatanseverlik gereğidir. Karışımların ayrılmasının, ülke ekonomisine katkısını ve kaynakların etkili kullanımı bakımından önemini bilişim teknolojileri, ansiklopedi, dergi vb. kaynaklardan araştırınız. Araştırmanızın sonuçlarını bir rapor hâlinde sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

  • Karışımların ayrılması, yeni maddelerin elde edilmesi, geri dönüşüm yapılması ve doğal kaynakların tasarruflu kullanılması gibi alanlarda ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.
  • Karışımların ayrılması ve geri dönüşümü ile bu ürünlerin sıfırdan üretilmesi için harcanacak enerjiden, zaman ve paradan tasarruf edilir. Bu tasarrufların her biri ekonomik kazanç demektir.
  • Karışımların ayrılması ve geri dönüşümü ile gezegenimiz kaynakları daha verimli ve az kullanılmış olur. En önemlisi de atıkları geri dönüşüm ile yeniden kullandığımız için doğa ve çevre daha az kirlenmiş olur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...