onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
80 kez görüntülendi
Kimya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Kozmetik malzemeler, vücudun temizlenmesi, görünümün güzelleştirilmesi, çekiciliğin artırılması amacıyla kullanılan ürün ve maddelerdir. Sabunlar, pudralar, şampuanlar, makyaj malzemeleri, parfüm ve deodorantlar sıkça kullanılan kozmetiklerdir.

Kozmetik malzemelerin başlıca bileşenleri şunlardır:

  • Boyalar: Organik, anorganik ve sentetik türleri vardır. Cilt rengini değiştirmek veya kapatmak için kullanılır. Örneğin alüminyum oksit, baryum sülfat, karmen, antikinon, ksanten, klorofil bakır kompleksi vb.
  • Nemlendiriciler: Cildin nem kaybını önlemek veya geri kazandırmak için kullanılır. Örneğin gliserin, propilen glikol, lanolin, petrol jeli vb.
  • Parfüm bileşenleri: Kozmetik ürünlere hoş bir koku vermek için kullanılır. Örneğin alkol, eterler, esterler, aldehitler vb.
  • Çözücüler: Kozmetik malzemelerin içindeki diğer bileşenleri çözmek veya dağıtmak için kullanılır. Örneğin su, alkol, eter vb.
  • Anti-mikrobiyal maddeler: Kozmetik ürünlerin bozulmasını veya mikropların üremesini önlemek için kullanılır. Örneğin fenol, benzalkonyum klorür, parabenler vb.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...