onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
9 kez görüntülendi
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kategorisinde tarafından 4 31 113

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 5 39 152

Osmanlı İmparatorluğu’nda giyim kuşam, sadece estetik bir tercih değil, aynı zamanda sosyal statüyü, mesleği, dinî inançları ve hatta coğrafi kökeni ifade eden bir araçtı. Toplumun hiyerarşisini ve kültürel çeşitliliğini yansıtan bir unsurdur.

Giyim kuşam ve sembolik anlamları, Osmanlı toplum yapısı içinde, statü ve din dışında dönemin sosyokültürel, ekonomik, siyasal koşulları ve yerel şartlar tarafından da şekillendirilmiştir. Örneğin, İstanbul’da giyim kuşam köklü bir geleneğe sahip olup, İslami esaslar, Bizans ve Yakın Doğu mirasının etkilerini de içermekteydi.

Ayrıca, Osmanlı döneminde giyim kuşamda zamanla önemli değişimler olmuş, Batı etkisiyle kıyafetlerde görünür değişimler yaşanmıştır. II. Mahmud devrinde kıyafete köklü değişimler getirilmiş ve bu değişimler toplumsal dönüşümün bir simgesi haline gelmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu’nda giyim kuşam, bir kişinin kimliğini ve toplumdaki yerini belirlemede önemli bir rol oynamıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...