onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
9 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 37 113

Felsefe ve dil arasında sıkı bir ilişki bulunmaktadır. Felsefe, bir takım önermeler kümesidir ve bu önermeler dil ile ifade edilir. İnsanlar dil aracılığıyla bir bağ kurar ve zihinsel faaliyetlerini dil üzerinden açığa vururlar.

Dil, insanların kendilerini ifade ettiği ve birbirleriyle anlaşmasını sağlayan en kullanışlı, en gelişmiş ve en önemli araçtır. İletişim ve anlaşma olmazsa insanlar bir araya gelerek toplumu oluşturamazlar.

Dilin sağladığı soyut düşünme gücü, insanın kendi dışındaki gerçekliği kavramlaştırmasında ve çevreyle ilişki kurmasında en önemli etkendir. Gerçekliği algılayışımız da dil sayesinde mümkündür. Dil olmadan insan bilgi, teknik, sanat, felsefe gibi ürünleri ortaya koyamazdı.

Dil ve düşünce arasında yadsınamaz, sıkı bir bağ vardır. Dil, düşüncenin kalıbıdır, kabıdır, taşıtıdır. Düşüncelerimizi, dil kalıplarına; kelimelere ve cümlelere dökerek ifadelendirir, başkalarına aktarabiliriz.

Dil ve düşünce arasındaki bu etkileşim, insanın kendini daha iyi ifade etmesinde ve üretkenliğinde önemli bir unsurdur. Düşünce kavramlarla anlam kazanır ve insan, dil ile diğer insanlara düşüncelerini aktarır.

Bu nedenle, felsefe sorusunun dil ile ilişkisi, felsefenin dilin araçları ve yapıları üzerinden düşünceleri ifade etme ve anlamlandırma yeteneğine dayanır. Bu ilişki, felsefenin dilin anlam, kullanım ve yapısını incelerken ortaya çıkan dil felsefesi disiplinini de doğurmuştur.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...