onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
8 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 37 113

Felsefe, belirli bir tanımı ve sınırları olan bir disiplindir. Ancak felsefenin ne olmadığını belirlemek de önemlidir:

  1. Bilim Değildir: Felsefe, sosyal bilimlerin bir dalı değildir. Hatta felsefe bir bilim değildir. Bilim, araştırdığı bir konuyu kesitler halinde incelerken, felsefe bir bütün olarak ele alır.

  2. Keyfi Çıkarımlar Yumağı Değildir: Felsefeciler bir problemi ele alırken o konuya dair düşüncelerini keyfi bir şekilde dile getirmemelidir. Felsefe argümanlarla yapılır, argümanlar belli türden akıl yürütmeler ve gerekçelendirmeleri takip eder.

  3. Edebi ve Etkili Söz Söyleme Sanatı Değildir: Etkili bir retorik ve edebi dil kullanmak belli türden düşünce deneyleri veya argümanları daha anlaşılır kılmak için başvurulabilir bir yöntemdir. Ancak felsefe, sadece etkili ve süslü sözler söylemek değildir.

  4. Paranormal Olayların İnceleme Alanı Değildir: Felsefe, tarih boyunca akıl ve mantık ilkelerine dayanan ve sistemli bilgiler üreten bir alan olmuştur. Dolayısı ile akla ve mantığa uymayan alanlar felsefenin ne konusu nede tanımı içerisinde yer alır.

Bu noktalar, felsefenin ne olmadığını belirlerken dikkate alınmalıdır.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...