onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
56 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından 9 106 461

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
I. Balkan Savaşı’nı başlatan ülke Karadağ’dır. Savaş 7 Ekim 1912-30 Mayıs 1913 tarihleri arasında Bulgaristan Krallığı, Sırbistan Krallığı, Yunanistan Krallığı ve Karadağ Krallığı’ndan oluşan Balkan Birliği’nin Osmanlı Devleti’ne karşı başlattığı savaştır. Balkan devletleri bu savaş ile Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki topraklarının büyük bir kısmını ele geçirdiler Karadağ İşkodra üzerine saldırıya başladı.
Balkan ulusları, Osmanlı'nın içinde bulunduğu zor durumdan istifade etmeye karar vermişti. Osmanlıların Trablusgarp ile uğraşmalarını fırsat bildiler. Makedonya'da bir dizi ıslahat yapılması istendi. Osmanlı bunu kabul etmedi. Balkan ülkeleri Yunanistan, Bulgaristan, Sırpistan ve Karadağ kendi aralarında anlaştılar. Harp planları yaparak sınırlarına asker yığıp seferberlik ilan ettiler. Böylece savaş hazırlıkları tamamlandı. Bunun üzerine Karadağ Osmanlıların seferberlik ilan ettiği 1 Ekim tarihinden bir hafta sonra açılışı yaparak ilk savaş ilanını yaptı. Böylece Balkan hezimeti Osmanlı adına başladı.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...