onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
60 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

“Boş çuval ayakta durmaz” atasözü, gerçekle alakası olmayan ve hiçbir desteği bulunmayan gereksiz düşünce ya da planlarla herhangi bir sonuca varılamayacağı anlamına gelir. Bu atasözü, genellikle desteksiz hayaller kuranlar için söylenir.

Bir planın akla yatkın ve gerçekçi olması, onun hayalden ayrılmasını sağlar. Eğer bir plan akılcılıktan uzak, olasılıklara ve hayallere dayalıysa bu planla hareket edilmesi durumunda sonuç başarısızlık olur. Bir kişi üstlendiği sorumluluğu yerine getirebilecek vasıflara ve niteliklere sahip olmalıdır. Bu atasözü, söylemlerinin arkasını dolduramayan, yaptıkları ile söyledikleri tutmayan kişiler için söylenir.

Örneğin, “Ne kadar uğraşırsan uğraş fark etmez. Boş çuval ayakta durmaz.” cümlesi, bu atasözünün kullanımına bir örnektir. Bu cümle, kişinin planlarının ve düşüncelerinin gerçekçi ve destekli olmadığı durumlarda, bu planlarla başarıya ulaşılamayacağını ifade eder.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...