onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
29 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde tarafından 27 246 804

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Cuma günü, Müslümanlar için oldukça önemlidir ve birçok fazileti vardır. İşte Cuma gününü diğer günlerden ayıran bazı hususlar:

  1. Bayram Günü: Cuma günü, Müslümanların bayramı olarak kabul edilir. Çünkü Hz. Adem bu günde yaratılmış, cennete yerleştirilmiş ve cennetten çıkarılmıştır. İnsanlığın ilk yaratıldığı, cennete yerleştirildiği ve yeryüzü halifesi olduğu bir gün olarak Cuma, Müslümanların bayramıdır.

  2. Fazilet Derecesi: Hadislerde belirtildiği üzere, Cuma günü yapılan duaların, kılınan namazların ve okunan Kur’an-ı Kerim’in daha fazla sevabı vardır. Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: “Cuma günü, üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gündür. Çünkü Hz. Âdem o gün yaratıldı, cennete girdi ve cennetten çıkarıldı”.

  3. Cuma Namazı: Cuma günü, Müslümanların cemaatle kıldığı Cuma namazı, diğer namazlardan daha faziletli kabul edilir. Cuma günü yapılan ibadetler daha faziletli, edilen dualar ise kabul olmaya daha yakındır. Allah-ü Teala Müslümanlara bu güne özel bazı faziletler sunmuştur.

  4. Kişisel Temizlikler: Cuma günü, Müslümanların kişisel temizliklerini yaparak camiye gitmeleri önerilir. Boy abdesti almak, tırnak kesmek, temiz elbiseler giymek ve güzel kokular sürmek gibi kişisel temizlikler bu günün önemini vurgular.

Cuma günü, birlik ve beraberliği güçlendiren, duaların kabul edildiği ve sevapların arttığı bir gün olarak Müslümanlar için özel bir anlam taşır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...