onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
24 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Veri genişlikleri eşit olan farklı aralıklardaki veri sayılarını gösteren grafik türüdür.

Histogram, bir veri kümesinin frekans dağılımını görmenizi sağlar. Histogramlar, geçmiş verilerin grafiğini çizmek için en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Veriler tipik olarak, görüntüleyenlere bilgileri hızlı bir şekilde özümsemeleri için bir yol sağlayan bir çubuk grafikte görüntülenir. Anahtar, bilgiyi mantıksal bir sırayla sunmaktır. Yatay ve dikey eksen kullanan basit bir grafiktir.

Histogramın parçaları;

Başlık: Histogramda yer alan bilgileri açıklar.

X-ekseni: X ekseni ölçümler giren değerler ölçeği göstermektedir aralıklarıdır.

Y ekseni: Y ekseni, değerlerin X ekseni tarafından ayarlanan aralıklar içinde meydana gelme sayısını gösterir.

Çubuklar: Çubuğun yüksekliği, değerlerin aralık içinde meydana gelme sayısını gösterirken, çubuğun genişliği kapsanan aralığı gösterir. Eşit bölmelere sahip bir histogram için genişlik tüm çubuklarda aynı olmalıdır.

Bir histogramın temel avantajları basitliği ve çok yönlülüğüdür. Frekans dağılımına içgörülü bir bakış sunmak için birçok farklı durumda kullanılabilir. Örneğin, en etkili fiyatlandırma planlarını ve pazarlama kampanyalarını geliştirmek için satış ve pazarlamada kullanılabilir.

Altı Sigma'da, bir süreçteki varyasyonu bulmak için kullanılır. Örneğin, sürecin her adımındaki gecikmelerin sıklığını bularak gecikmelerin nerede meydana geldiğini göstermek için bir çubuk grafik kullanılır. Verileri kullanarak proje liderleri, çeşitliliği azaltmanın en iyi yollarını bulabilirler.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...