onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
28 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
  • Mevsim değişiklikleri olmasaydı, dünyanın eksen eğikliği sıfır olurdu. Bu durumda, güneş ışınları her zaman ekvatora dik gelir ve kutuplara hiç ulaşmazdı. Bu da, ekvator bölgesinin çok sıcak, kutup bölgelerinin ise çok soğuk olması anlamına gelirdi.
  • Mevsim değişiklikleri olmasaydı, dünyanın iklimi çok daha kararsız ve değişken olurdu. Çünkü mevsimler, atmosferdeki hava hareketlerini ve basınç farklılıklarını belirler. Mevsimler olmadan, rüzgarlar, yağışlar ve fırtınalar çok daha şiddetli ve tahmin edilemez olurdu.
  • Mevsim değişiklikleri olmasaydı, dünyanın biyolojik çeşitliliği azalırdı. Çünkü mevsimler, bitki ve hayvanların yaşam döngülerini etkiler. Mevsimler olmadan, bitkilerin çiçek açması, tohum vermesi, yaprak dökmesi gibi süreçler bozulurdu. Hayvanların göç etmesi, kış uykusuna yatması, üremesi gibi davranışlar da değişirdi.
  • Mevsim değişiklikleri olmasaydı, dünyanın kültürel çeşitliliği de azalırdı. Çünkü mevsimler, insanların geleneklerini, bayramlarını, tarım faaliyetlerini, giyim kuşamlarını ve beslenme alışkanlıklarını etkiler. Mevsimler olmadan, insanların yaşam tarzları daha monoton ve sıkıcı olurdu.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...