onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
78 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 27 246 805

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 140 Anka Yayınevi

✔ Gül ışıkla ilgili nelerden rahatsız olmuştur? Bunun önlenmesi için neler yapılabilir?
Cevap:   Yol kenarlarındaki dükkanların tabelalarının  parlaklığından, caddeden geçen araçların gereksiz yere uzun farlarını açmalarından rahatsız olmuştur. Bunların önlenmesi için tabelaların parlaklığı azaltılabilir ve arabalar kısa farlarını kullanabilirler.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 141 Anka Yayınevi

Acaba gökyüzündeki Ay ve yıldızlar ışık kirliliğine neden olur mu? Gündüz Dünya’mızı aydınlatan Güneş, ışık kirliliğine sebep olabilir mi? Işık kirliliğinin nedenleri ne olabilir? Sorgulayalım.
Cevap: Gökyüzündeki ay ve yıldızlar ışık kirliliğine neden olmazlar çünkü doğal ışık kaynaklarıdır.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 142 Anka Yayınevi

Işık kirliliğinin olumsuz etkilerini öğrendik. Peki, bunu azaltmak için neler yapılabilir? Evimizde, okulumuzda, sokağımızda ve çevremizde alacağımız bazı önlemlerle ışık kirliliğini azaltabileceğimizi biliyor muyuz? 
Cevap: Işık kirliliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için gereksiz aydınlatmalar kullanmayıp fazla aydınlatan aydınlatmalar yerine az enerjili aydınlatmalar kullanmalıyız. Bu şekilde önlemler alarak ışık kirliliğini azaltabiliriz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 144 Anka Yayınevi

1) Aşağıdaki fotoğrafları inceleyelim. Fotoğraflardaki ışık kirliliğine neden olan faktörleri belirleyelim.
Cevap: Bu fotoğraflarda o kadar fazla ve gereksiz aydınlatma kullanılmıştır ki bu insan sağlığına ve ışık kirliliğine sebep olmaktadır. Gün ışıklarına yakın renkler kullanılmamış ve her renkten ışık kullanılmıştır.


2) Işık kirliliğinin doğal hayata ve gök cisimlerinin gözlenmesine olan olumsuz etkilerini düşünerek yarım bırakılan cümleleri tamamlayalım.
Cevap: Ben bir deniz kaplumbağasıyım. Işık kirliliği nedeniyle gideceğim yeri bulmakta zorlanmaktayım ve denize giremediğim için ölebilirim.

Ben bir gök bilimciyim. Işık kirliliği nedeniyle gök cisimlerini görmekte zorlanmaktayım. Bu yüzden ışıksız yerlere gitmek zorunda kalıyorum.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...