onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
27 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Güyük Han, Göyük ya da Küyük olarak da bilinir (d. 19 Mart 1206 - ö. 20 Nisan 1248). Cengiz Han 'ın torunu, Moğolların büyük kağanı Ögeday 'in büyük oğlu ve ardılıdır. Aynı zamanda naiplik görevi yapan annesi Töregene 'nin siyasi manevraları sayesinde 1246’da toplanan kurultayda büyük kağan seçilmiştirBatı Hristiyanlığınca heretiklik olarak kabul edilen Nasturilikten büyük ölçüde etkilendi ve çevresine Hristiyan danışmanlar topladıHanlığa seçilişi Cengiz’in öteki torunu, Rusya fatihi ve Altın Orda Devleti 'nin kurucusu Batu 'nun tepkisini çektiyse de , erken ölümü Moğol İmparatorluğu’nun tümüyle parçalanmasını önledi.

GÜYÜK HAN’IN PAPAYA MEKTUBU

Bir dönem yalnızda bilim insanlarının girişine izin verilen Vatikan’ın arşivlerinin bir bölümünün kamuoyuna açılmasıyla önemli belgeler ortaya çıkmıştı. Bu önemli belgelerden biri de Moğol İmparator Güyük Han’ın, Papa 4. Innocent’a yazdığı mektubuydu. 1246 yılında, yani imparatorluğunun ilk yılında yazdığı bu mektupta Güyük Han, Papa’dan kendisine bağlı krallıklarla beraber bağlılıklarını bildirmesini istiyordu. Ayrıca Güyük Han bu teklifini kabul etmemesi halinde düşmanları olacağını bildiriyor.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...