onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
39 kez görüntülendi
Fen ve Teknoloji kategorisinde tarafından 27 247 805

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Fotosentez, ışık enerjisini kullanarak karbondioksit ve sudan şeker ve oksijen üreten bir işlemdir. Fotosentez yapan canlılar yeşil klorofil pigmentleri içeren bitkiler, algler, siyanobakteriler ve bazı protistalardır.

Fotosentezin yararları şunlardır:

  • Fotosentez, bitkilerin ışık enerjisinden yararlanarak organik besin yapmasını sağlayan kimyasal olaydır. Bitkiler, hayvanların tersine besin aramaya gerek duymaz ve besinlerini kendileri üretirler. Fotosentez bitkilerin besin yapımı işlemindeki en önemli bölümdür.
  • Fotosentez, Dünya atmosferinin oksijen içeriğinin üretilmesinden ve korunmasından büyük ölçüde sorumludur ve tüm organik bileşikler ve Dünya’daki yaşam için gerekli enerjinin çoğunu sağlar.
  • Fotosentez sayesinde havanın oksijen ve su dengesi korunmaktadır. Buna bağlı olarak fotosentezde iki önemli olay yaşanır. Bunlardan birincisi aydınlık evrede gerçekleşen ışık enerjisinin kimyasal enerjiye dönüşmesidir. İkinci olay ise karanlık evrede gerçekleşen oksijenin organik bileşiklere dönüşmesidir.
  • Fotosentez, bitkilerin büyüyüp gelişmesine bitkilerin beslenmesini sağlar.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...